Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας: Ανακοίνωση σχετικά με την παύση λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Χανίων.

Να αγωνιστούμε για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας πρόσβαση σε δωρεάν, σύγχρονους, λειτουργικούς και δημόσιους χώρους άθλησης και εκγύμνασης.

Ζούμε σε μια χώρα που ο αθλητισμός έχει γίνει πολυτέλεια , ο λόγος για την παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου Χανίων, αφού έχουν σταματήσει να λειτουργούν και οι τρείς πισίνες, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να αθληθούν πάνω από 500 αθλητές. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο μιας και η μεγάλη πισίνα των 50 μέτρων είναι κλειστή εδώ και τρία χρόνια με τη χρηματοδότηση από το κράτος να έχει παγώσει και τη διοίκηση του κολυμβητηρίου να είναι αναγκασμένη να αναζητά χορηγούς.

Απορίας άξιο είναι πως με 264,7 εκ. ευρώ ζημίες οι ΠΑΕ, με διευκολύνσεις πάντα από το κράτος, συνεχίζουν να λειτουργούν ενώ οι χώροι που προσφέρονται για δημόσια και δωρεάν εκγύμναση και αθλητισμό εγκαταλείπονται στο έλεος του θεού. Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να περάσει τροπολογία που θα αναγκάζει τα ιδιωτικά γυμναστήρια να δίνουν λίστα με το πελατολόγιο τους στις εφορίες, προκειμένου αυτές να φορολογούν τους πελάτες, αφού η συνδρομή σε γυμναστήριο θα αρχίσει να αποτελεί τεκμήριο.

Άσχετα με το πως αντιλαμβάνεται το κράτος και το υπουργείο αθλητισμού τον αθλητισμό, αυτός αποτελεί βασική ανάγκη και δικαίωμα του λαού καθώς σχετίζεται με την υγεία του, με την κοινωνικοποίηση του, με την ψυχαγωγία του, με την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του. Στα Χανιά, και παντού, ο λαός πρέπει να αγωνιστεί και να κατακτήσει το δικαίωμα του δωρεάν αθλητισμού,  να παλέψει ενάντια στη λογική που θέλει τον αθλητισμό και τη γυμναστική να είναι πολυτέλεια για τους «εκλεκτούς».

Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.