Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, καταδικάζει την επίθεση, που η εργοδοσία και οι υπηρέτες της, εξαπέλυσαν εναντίον της προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και του συνόλου του Δ.Σ.

Μια επίθεση που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του κλάδου, να ποινικοποιήσει τους καθημερινούς αγώνες, μιας και το σωματείο υπερασπίζει, σε ταξική βάση, τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις, στην καταπάτηση της Κυριακάτικης αργίας, στον αγώνα για την Σ.Σ.Ε., ενάντια στα χαράτσια.
Το νέο κρούσμα καταστολής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από διώξεις ενάντια στην τάξη μας, όπως ήταν η επιστράτευση στους ναυτεργάτες, στο μετρό, οι συλλήψεις των 35 συνδικαλιστών κ.α.

Η τρικομματική κυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) – Ε.Ε. – εργοδότες, πρέπει να περάσουν την πολιτική τους με όλους τους τρόπους, με στόχο να έχουν φτηνούς και αναλώσιμους εργάτες, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν από την κρίση τους.

Στις σημερινές συνθήκες, που η άρχουσα τάξη μας θέλει σκλάβους της, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.

Να επιβάλουμε την δική μας εξουσία, την εξουσία των εργαζομένων απέναντι στους κλέφτες τα παράσιτα και σε αυτούς που τους στηρίζουν.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην συνάδελφο και ότι η καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν αφορά μόνο το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, για αυτό καλούμε να πάρουν θέση καταδίκης όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι μαζικοί φορείς της πόλης μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους. Κανένας μόνος του.

Κανένας ανυπεράσπιστος.

Το δίκιο των εργατών, της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους. Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7:00μμ

Στην πλατεία Ν.Καταστημάτων

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.