Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας: Ανακοίνωση

Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας: Ανακοίνωση

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέε

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ έχει σημασία η συμμετοχή σου στις κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάτικης απεργίας. Όλοι μαζί πρέπει οργανωμένα να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε για να μην συνεχιστεί το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας, η υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και παιδείας. Να ακυρώσουμε τα χαράτσια που βαραίνουν τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να μη συμβιβαστούμε με τα υψηλά τιμολόγια ρεύματος, να μην αφήσουμε να κόψουν το ρεύμα στον διπλανό μας, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση.

Η Ε.Ε και οι άλλοι εκπρόσωποι των μονοπωλίων(κυβέρνηση, ΣΕΒ κ.α.) δεν ενδιαφέρονται να σώσουν τον λαό αυτής της χώρας όπως υπόσχονται οι εκπρόσωποι τους στα αστικά κόμματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προστατέψουν τα κέρδη τους και να φορτώσουν ζημιές που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει στις δικές μας πλάτες, κέρδη που είναι βουτηγμένα στον ιδρώτα και στο αίμα μας. Τη δική τους κρίση να μην την πληρώσει ο λαός, να σταματήσει πια η εκμετάλλευση. Η σταθερή δουλειά, η στέγαση, η κάλυψη των βασικών αλλά και των σύγχρονων αναγκών, που σήμερα είναι ζητούμενα, θα έπρεπε να ήταν δεδομένα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα ο κόσμος της εργατιάς να απολαμβάνει εκείνος τα όσα παράγει, και όχι μια χούφτα πλουτοκρατών να ιδιοποιείται τα κέρδη της σκληρής του εργασίας.

Ο λαός των Χανίων, με την συμμετοχή του στην πρωτομαγιάτικη απεργία να τους δώσει ένα ηχηρό μήνυμα και μια υπόσχεση, μια υπόσχεση για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων του. Όλοι την Τετάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.